Sunday, May 19, 2013

Saya sebenarnya Isteri dia episode 5Syaf pengsan ketika shopping dengan Fara. Firash yang terkejut terus dukung Syaf dan bawa balik.

Firash terkejut bila Zara tunjukkan gambar dia dengan Syaf. Firash cuba berlagak biasa dan menyatakan itu adalah kakak sedara dia.

Fara pulak mula berangan-angan bersuamikan Firash.Syaf cuba bagitau hal sebenar pada Fara namun lidahnya kelu.Pagi-pagi lagi diorang bertolak ke terengganu.Dalam perjalanan,Syaf mula muntah-muntah. Mama ambil alih tugas memandu,Firash pula terpaksa"jaga" Syaf di belakang.hehe

Firash mula risau jika Syaf mula mengandung.Tak sanggup dia memikul tanggungjawab tu sedangkan dia masih muda.Kelakar betul cara Chad kejut Syaf bangun tido.Keluar dari kereta sempat lagi Chad bagi warning kat Syaf yang Tok wan tak tahu rahsia mereka.


akhir kantoi dgn tok wan

Hah,nak kemana tu?tegur Tok Wan bila nampak Firash terjengket-jengket pergi ke bilik Syaf.Firash tersentak lalu memberhentikan langkah.Dia mengetap gigi. Spoil betul la Tok Wan ni. 
Nak pinjam charger telephone kat Syaf.
Huh,bantai ajela.. Nasib tak kantoi, kalau tidak kena dengar ceramah free la nampaknya.

Firash ternampak gambar Farish dalam novel yang dibaca Syaf.Syaf mula serba salah.


Pagi- Firash mula risau akan jika Syaf benar2 mengandung dan mengajak Syaf pergi ke klinik. Sungguh Syaf tak sangka, yang Firash pandai sembelih ayam.


Ketika nak kejutkan Firash,Syaf terkejut dengan belalang yang hinggap di badannya. Apa lagi, badannya menimpa Firash yang sedang tidur.Terkejut Firash dibuatnya.

Firash mula cemburu. Cemburu akan perasaan Syaf pada arwah abangnya.
Haqimy sepupu Firash sampai ke rumah tok Wan dengan membawa beras yang diminta.
Mak Ngah kamu bawak balik anak angkat dia
Qimy: Siapa?
Tok Wan: adalah
Mata bertentang mata. Qimy dan Syaf tak sangka mereka bertemu semula.
Perasaan cemburu Firash datang lagi bila melihat kemesraan Qimy dan Syaf. Perasaan tu membuatkan dia marah pada Syaf dan menolak Syaf ketika Syaf mahu menolongnya.


No comments: