Wednesday, June 19, 2013

Saya Sebenarnya Isteri Dia episode 10


Syaf balik lewat ke rumah. Tetiba ada seseorang ikut syaf dari belakang.Syaf yang ketakutan terus call Firash.Tetiba talian putus. Firash yang risau tunggu Syaf di luar rumah.Syaf yang takut terus dapatkan Firash.
Sebab ketakutan syaf minta izin dengan Firash nak tidor dalam bilik dia. Firash apa lagi-suka la.


babak ni tak tunjuk kat tv.Pagi tu,Firash pergi berjogging.Syaf pula tengah basuh kereta.Firash pula dengan selamba minta Syaf tolong basuhkan sekali kereta dia. Terlopong Syaf tengok Firash. Sebabnya Firash tunjuk bicep dia.hehe


Balik jogging,Firash minta Syaf bersiap untuk keluar. Mulanya Syaf tak nak ikut.Tapi bila Firash ugut-kalau ada awek usha kau jangan jeles. Terus Syaf naik bersiap.:)
Siap pesan bawak baju lebih. Rupanya Firash bawak pergi ke pantai. Syaf pulak bawak baju sehelai je. 


Ala,bawak baju sehelai je
Firash: Kalau susah sangat,tidur tanpa baju macam aku
Syaf: Ha?
Firash:nanti kita keluar pergi baju la.
Sambil berjalan,Firash dan Syaf pimpin tangan.Firash minta izin dengan Syaf untuk panggil dia sayang.Rupa-rupanya Syaf berangan-adoyai..ingatkan betul2.
Kat ofis,Awin ajak Syaf pergi shopping baju untuk annual dinner. Firash yang baru masuk bilik Syaf untuk hantar laporan terdengar perbualan diorang.
Malam tu,Firash tunggu Syaf balik.Sebab nak tengok baju apa yang Syaf beli.
Bila Syaf balik.
Firash: Itu aje kau beli? Dari petang sampai kedai tutup ni je?

Syaf yang kepenatan ,naik ke atas,sambil Firash mengira-1..2...3..4..4..3..2
Syaf yang teruja turun dengan sepasang baju.Rupanya Firash belikan baju untuk Syaf.Happy sangat Syaf. Syaf pun ucap terima kasih.
Firash:aik,terima kasih je
Syaf:yela,habis tu nak apa lagi
Firash:sambil tunjuk pipi-minta kiss
Syaf: miang.Firash masih lagi ada sites. Tetiba ada dua orang culik Firash. Rania punya kerja.Masa bersiap-siap nak ambik video,Firash sempat melarikan diri tapi ditahan 2 orang mamat tu. Firash  merayu untuk dilepaskan dengan berjanji akan bayar 2 kali ganda.2 mamat tu setuju. Akhirnya umpan memakan diri.Rania diperkosa oleh 2 mamat tu.
Syaf di rumah yang kerisauan tunggu Firash ketiduran. Bila Firash balik-dia terharu yang Syaf sanggup tunggu dia. Syaf yang terjaga- terus tersasul
Abang,bila balik. Firash yang happy-apa?kau panggil aku abang?Syaf terus menafikannnya.Telinga kau dah sumbat dengan simen tu.

Esoknya Firash ajak Syaf keluar. Syaf yang happy mengikut je. Firash bawak ke tepi pantai. Tapi dalam hati Syaf memikirkan sesuatu.

No comments: