Monday, February 4, 2013

Drama Setia Hujung Nyawa Episod 17

Episod 17
Setelah pulang dari honeymoon Ersalina dan Zain pergi ke rumah mummy Zain. Mummy Zain mendesak agak Zain cepat  cepat ada anak. Zain dalam terpaksa memujuk mummy dan berjanji akan memberi cucu secepat mungkin. Dalam perasaan sayu bila mendengar Zain memujuk mummynya. Ikram yang tak pernah putus asa mengejar Ersalina walaupun dia tahu harapan untuk memiliki Ersalina tipis. Walau bagaimana pun Ikram telah menyuarakan dia ingin berjumpa dengan Zain dan ingin memberitahu yang Ersalina pernah mengandungkan anaknya. 






El dan Zain pulang dari honeymoon. Mummy kat rumah kecoh pasal baby. El dan Zain diam je. Dalam diam,Zain terus menghina El dengan kata-kata yang memedihkan.Isu penceraian terus bermain di mulut Zain,walaupun dia tahu dia sendiri yang tak sanggup berpisah dengan El.




Mama dan Dr Suria terkejut yang Ikram tahu yang El dah balik dari bulanmadu.
Ha,Ikram terkantoi..Mama dan Dr Suria pun tak tahu, Ikram pulak tahu.

 
 Zain macam biasa jumpa Hadi untuk luahkan perasaan. Hadi macam biasa sekejap sokong, sekejap jadi batu api suruh Zain pulangkan El pada ibubapa dia.

El pula  sharing dengan teman baiknya Zehra.El ingat Mummy dah tahu hal yang sebenar.El minta ampun dan cuba beritahu hal yang sebenar tapi dihalang oleh Zain.Tapi lain pulak jadinya. Zain buat helah yang diorang memang tak nak anak tu. Apa lagi,marah la mummy. Zain cuba pujuk mummy dengan alasan El masih muda.

L dan Zain bermalam di rumah mami Zain. Sewaktu berbual-bual dengan Mami Zain, L hampir terlepas cakap tentang rahsia kegugurannya. Nasib baik Zain sempat potong cakap L, dan Zain bohong sunat pada maminya dengan menyatakan yang mereka belum bersedia untuk menimang cahaya mata.


El masih cuba pujuk Zain agar tidak menceraikannya.
Mummy ajak El pergi ke Spa,tapi cuba dihalang oleh Zain..tapi umpan Zain tak menjadi. El happy dapat ikut Zain.

Dr suria nampak macam Mama El tak suka pada Ikram,namun Mama El menafikannya.

 





Ikram pula cuba pujuk El.Lama -lama tengok si Ikram dah macam Hady pulak. tak habis-habis nak ganggu El.Sedarla ikram dia dah jadi milik orang lain. Lupakan El,Ikram.


Balik je rumah, Zain dah mengamuk. El jawab Mama tanya macam-macam, Bestfriend datang ke tak? Dengar je perkataan bestfriend terus Zain cemburu.Rupa-rupanya maksudnya lain.
Bila Zain cakap je, El asyik menjawab je. Bengang Zain sampai suruh El diam. Pastu suruh El cakap pulak. El tak nak cakap,bertambah bengang Zain.
sweet je tengok diorang time ni. 



kelakor la L zip mulut ..hahahaha

No comments: