Monday, February 4, 2013

Drama Setia Hujung Nyawa Episod 21

Episod 21
Segala curiga mama Ersalina dan ayahnya terlerai, bila sangkaan suaminya ada hubungan dengan perempuan lain. Akhirnya Zain memberitahu Hady dia ingin menerima Ersalina seadanya. Hady terkejut, Hady memberi pendapat agar Zain mengenal pasti kenapa Ersalina kian berubah. Hary sering mengintip Ersalina dirumah dan terlihat seorang lelaki selalu bersama Ersalina. Dalam masa yang sama Zain melihat Ersalina bersama Ikram dikedai Kek Mama Ersalina. Tambah mengejutkan lagi bila Zain pulang kerumah Ikram
 turut sama ada dirumahnya. 

Dalam pada zain berhajat untuk menerima L seadanya, hady pula berusaha mematahkan keinginan Zain dengan bermacam hasutanEl dan Zain bergaduh lagi. Tapi dalam gaduh,sempat buat lawak.
El: Abang nak El layan abang macam Raja, Rajagobal boleh la. Abang pun kena hormat El macam isteri.
Zain: Minta lalu isteri,suami nak keluar.
Ikram berjumpa dengan El.Hady pulak nampak.Habisla!
Tapi Hady tak nampak yang Ikram datang ke rumah El dengan adiknya Zehra.
Lama Zehra nampak muka. Kalau ader pun,dalam chatting je.


 Pn Haliza Mama El terserempak dengan suaminya di sebuah restoran. Terkejut Papa El. Diperkenalkan Mama El kepada business partnernya. Tak paham kenapa Papa El susah sangat nak bgitahu tentang business partnernya. Sbb tu la Mama El cemburu.


Mama El masih merajuk dengan Papa El. Papa El cuba explain pada Zaqwan dan Mama El.

El buat stik untuk Zain.Malangnya stik yang dibuat liat.Terus Zain perli El.
Apa lagi El pulang paku buah keras.
Maaflah tuan besar,bibik ni tak pandai buat stik.haha

Zain pelik El berubah. Zain bertanyakan pada El yang dia ingin dilayan seperti isteri atau orang gaji. Kata El, Zain lebih arif.El tertanya-tanya  mengapa Zain tidak membenarkan dia pergi dan terus menyeksa dirinya.

Zain terkejut dengan perubahan El. Zain mengakui pada Hady yang dia akan menerima El seadanya. Zain tak sanggup tinggalkan El lagi.Terkejut beruk Hady mendengarnya.
Mula la dia buat Zain curiga pada El.Hady suruh Zain selidik.Hady tak baik runtuhkan rumah tangga rumah. Zain yang lurus, balik rumah terus selidik.
Jumpa pulak telefon- Kak bedah??

Zaqwan dan Dr Suria membincangkan tentang Papa Zaqwan. Sweet je tengok diorang ni.Zain cuba tanyakan El ada lelaki tak. El tak menafikan mahupun mengiyakan. Hady cuba menanyakan tentang El. Tapi apa Zain dapat tahu, nama Hady muncul dalam call list. Hady tetiba glaba,terus cakap nak korek rahsia El. Cuba alihkan perhatian Zain dengan mengatakan yang El ada lelaki lain.Zain pergi ke kedai Mama. Dia tersempak El dan Ikram bermesra.
Yang Zain tak nampak Zehra ada sekali.Zain balik rumah dan Zehra dan Ikram ada sekali.
Muka Zain terkejut bila melihat Ikram.

No comments: