Monday, February 4, 2013

Drama Setia Hujung Nyawa Episod 23

Episod 23
Zain keluar bersendirian tanpa arah . secara kebetulan bertembung dengan Eriza . Eriza mengajak ke rumahnya dan ingin memerangkap Zain tetapi diperhatikan oleh Hady sebangai dalangnya. Ersalina menyaksikan apa yang berlaku atas hasutan Hady . Ersalina begitu kecewa dengan apa yang berlalu. Ersalina mengambil keputusan dan lari dari rumah Zain. Zain memujuk Ersalina agar dapat bersamanya kembali. Dengan berat hati dia kembali kerumah Zain kembali tetapi tidak disenangi oleh Hady kerana Zain berjaya memujuk Ersalina kembali balik kerumah.

 


 El nampak Eriza dan Zain masuk kerumah bersama-sama.  Hady bawa El ke rumah Zain. Bertambah sakit hati El.Hady pula pura-pura cuba tenangkan El. Hady gembira bila rancangan mereka gembira.Zain bengang bila Hady mula masuk campur urusan dia El.Itulah semua nak cerita kat Hady dulu.Kan dah susah.
Plot drama ni dah lain sikit dari novel.

Zehra cuba menasihati El supaya mendapatkan nasihat Mama El.Tapi El menolak.
Zaqwan cuba memujuk Dr Suria.(Babak Zaqwan dan Dr.Suria ni sikit sangat,tapi nasib baik berkembang watak diorang).


   
Ikram cuba membantu El.
Kelakar masa Ikram cuba pujuk El.Kenal tak kak bedah?Hady cuba berlakon dan memohon maaf pada Zain.Macam biasa Zain tak syak Hady.Aduhai
Zain balik rumah dan mendapati El tiada di rumah. El bermalam di rumah Ikram dan Zehra. Eriza datang jumpa Zain. Tak serik perempuan ni.

Hady gembira bila El tak balik.Jahat giler Hady.Tikam kawan baik sendiri.
Zaqwan akhirnya melamar Dr Suria.Zain mula menrindui El. 

 
Zain akhirnya pergi ke rumah Ikram.
  
Zain minta zehra pujuk EL
Zain Hakimi pujuk Elsalina

Zain memohon pertolongan Zehra untuk pujuk El bagi peluang bagi Zain.Baiknya dapat kawan susah senang macam Zehra). El tak percaya yang Zain sudah berubah. El tak nak balik ikut Zain.Zain tetap pujuk El.El mengalah. Zaqwan pula nak bertunang dengan Dr Suria.Papa telefon El untuk sampaikan berita gembira tu. El akan sambung belajar di UM. Papa tanya El dah minta izin pada Zain? El jawab tak payah kut. 
El cuba nyatakan pada Papa yang dia dah buat keputusan. Tak sempat nak bagitahu Zain masuk mencelah

No comments: